dilluns, 2 de novembre del 2009

Ja tenim PR !!!!!!!!!

Per fi el passat dissabte 31 d'octubre, Demetrio i Roberto vam fer tot el recorregut del sender PR-CV 358 Pujada a la Nevera amb el tècnic de la Federació Valenciana de Muntanya per donar el vist i plau a la senyalització que el Club va instal.lar la setmana passada i finalitzar d'aquesta manera l'homologació oficial del recorregut dins de la xarxa de senders de la Comunitat Valenciana.

Després de avituallar-nos d'una bona fogassa de pa per esmorzar, vam iniciar el recorregut a les 08:30 des de la Plaça de la Font, encara que el panell informatiu, per questions d'espai a aquesta plaça, ha sigut col.locat al inici del carrer Carril.

Durant tot el recorregut, el tècnic de la Federació, Victor i la seua companya, Eli, van anar anotant i fotografiant tots els encreuaments i senyalística vertical instal.lada al llarg del recorregut, fent constar també tot allò que posaven en valor el recorregut com son les vistes panoràmiques, flora i vegetació per cada època de l'any, o qualsevol cosa que Eli percebia com a visitant i no coneixedora del nostre entorn. En aquesta època encara vam vore rovellons i potetes de perdiu sense quasi eixir-se'n del recorregut.

Després d'esmorzar dalt del Mas de L'Andreva al mirador natural que hi ha, el tècnic de la Federació ens va animar a dur a terme la idea que alguns membres del Club tenim per construir allí una estructura de fusta amb un panell interpretatiu de les vistes que es poden contemplar tenint en compte el valor afegit que li donaria al sender.

També van revisar la senda oberta des del Mas de L'Andreva a la Font del Forcall, que servirà per fer un enllaç circular del camí actual, acurtant la llargària i durada del sender sense llevar-li atractiu.

Així i després de quasi nou hores, contan l'esmorzar i les parades per fotografiar i fer anotacions dels tècnics, vam aplegar al poble. Açò ens recordà que aquest sender es llarg per fer-lo en la seua totalitat i exigeix una certa aptitud com a caminant i certa planificació en quant a menjar i beguda.

Dir que la valoració final per part del tècnic va ser molt satisfactòria, ja que únicament ens va fer un parell de recomanacions sense importància que es duran a cap en breu, per lo que molt prompte esperem tindre el certificat satisfactori i l'homologació definitiva del sender.

Donar les gràcies a l'Ajuntament d'Atzeneta per alçar-se com a promotor del sender i donar-nos tota l'ajuda que hem necessitat per dur a terme aquest projecte.Ara només ens queda demanar que aquest sender complisca la seua tasca principal: dur gent al poble, donar-li dinamisme i posar en valor el nostre entorn i patrimoni.

I de nou, al Club de Muntanya At-zenet ja estem pensant en dur a terme l'apertura d'un altre sender. Alguna proposta?.
Roberto Colomer.
Nota webmaster: " Per tal que aplegaré aquest dia ha sigut necessari l'esforç de molta gent del Club, gent que de forma voluntària, ha deixat de lloc altres obligacions per a posar el seu xicotet gra d'arena. No vull dir noms perquè algú en deixaria, Peró cadascú ja ho sap, que gracies a ell@ aquest projecte l'hem fet realitat. Gracies a tot@s"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada