diumenge, 5 d’abril del 2009

Crònica

Gran èxit de participació, en 691 inscrits, i molt de nivell, tant en categoría masculina com en femenina, per a aquest cursa de muntanya organitzada per el Club de Muntanya At-Zenet, que en aquesta novena edició es consolida com una de les curses més veteranes del calendari autonòmic.

Part dels 691 inscrits han pres part en la 1ª Marxa Popular, prova no competitiva de 13 km., que ha transcorregut pararel.la a la Pujada.

Tant corredors com marxadors, han gaudit d’un oratge inmillorable per a la pràctica esportiva per la muntanya. Com és habitual a Atzeneta en aquestes dates, a primera hora del matí teníem una temperatura per baix dels 5ºC, però a mesura que anava avançant el matí, el termòmetre ha anat pujant, i finalment l’oratge ha segut primaveral, lo que ha fet que molts acompanyants de corredors i aficionats s’hagen decidit a sortir al monte per a animar i fer fotos als corredors.

En categoría masculina ha estat molt car quedar entre els 10 primers classificats, ja que es contava en la presència dels millors corredors provincials de l’especialitat i també en la d’algún corredor d’asfalt. Com a exemple, en l’edició del 2008 en 2h04’ va entrar el tercer classificat, i avui han entrat 9 corredors per baix d’aquest temps. En les 8 edicions anteriors de la prova, sols habíen baixat de les 2 hores 5 corredors, i avui ho ha fet eixe mateix número de corredors.

El ritme ha segut fort des de l’eixida, formant-se un grup d’una dotzena de corredors que han anat junts fins al quilòmetre 2, a partir del qual ha començat a estirar-se el grup. A partir d’ací s’ha posat a manar la cursa un grup format per 3 corredors, Remigio Queral, Abderrahim Ait Ben Chatoui y Fernando Ruiz. Poc a poc els 2 primers han anat despenjant a Fernando, que en la cota més alta de la cursa, ja perdía més d’1 minut i mig respecte d’Abderrahim. Finalment la partida s’ha decantat de part de l’atleta marroquí del Evasion Running Castelló, que ha aconseguit tant la victòria com el rècord de la prova, en un temps de 1h52’24”. Tan sols a 4” i també per baix de l’anterior rècord ha entrat el corredor de Benlloch Remigio Queral, del club 42 y Pico, que fa tan sols 3 setmanes es proclamava subcampió autonòmic de l’especialitat a Crevillent. I en tercer lloc ha entrat el fins avui poseidor del rècord, l’atleta castellonenc del Running Team Grifone Fernando Ruiz, en un temps de 1h54’23”.

En fèmines, el nivell ha segut igual d’alt que en homes, comptant en la presència de les atletes provincials que han copat els podis de les competicions oficials FEMECV. La primera classificada ha segut ha segut l’atleta del C.M.P. Mur i Castell Loli Peñarroja en un temps de 2h22’12”, que al igual que Remigio es proclamà fa 3 setmanes subcampiona autonòmica. El segón lloc ha segut per a la jove atleta de Vila-Real i companya de club de Loli, Patricia Cabedo Serrano, en un temps de 2h33’17”. Finalment el tercer lloc en un temps de 2h34’38” ha segut per a l’atleta vallduixense de ElClinic Xari Adrián, que aquest any s’ha proclamat guanyadora del Campionat de Lliga FEMECV i tercera classificada al Campionat Autonòmic.

Cal destacar que la 9ª Pujada a la Nevera, ha segut la primera prova de la recent creada I LLIGA DE CURSES DE MUNTANYA CASTELLÓ NORD, formada per les curses d’Atzeneta, Vall d’Alba, Benassal, Vistabella, Catí i Vilafranca. Els maillots de líders de la lliga se’ls han penjat Abderrahim Ait Ben Chatoui i Loli Peñarroja. Esperem que aquesta iniciativa tinga una bona aceptació entre els amants d’aquest esport i que servisca per a dinamitzar les comarques de l’interior castellonenc.

Des de l’organització volem donar les gràcies tant a corredors com a marxadors, així com també a les persones que han ajudat en l’organització de la cursa, empreses i entitats públiques que en el seu esforç fan que events com aquest siguen possibles.

Ara, sols ens queda fer balanç del resultat organitzatiu de la Pujada i posar-nos a treballar per a la pròxima edició, en la que el C.M. At-Zenet vol fer algo especial per a conmemorar el 10 aniversari.

Vicent Peris Gómez

Gabinet premsa C.M. At-Zenet


1 comentari:

  1. Enhorabuena de nuevo a todos los amigos del club at-zenet, como todos los años la organización y la atencion al corredor sobresalientes, ánimo y a seguir asi.
    No vemos en la 10ª
    Saludos desde Teruel. GRUPO ALPINO JAVALAMBRE

    ResponElimina