dissabte, 5 de març del 2011

PUJADA A LA NEVERA PASSADA PER NEU

Vicente Calvo, atleta Vallduxense del C.M. Mur i Castell-Tuga, i Patri Cabedo, també del mateix club, s'imposen a la XI Pujada a la Nevera - Gran Premi Espai Viu.

La que, per les condicions meteorològiques donades durant tota la nit i abans de començar la cursa, hagués pogut ser una cursa complicada, tant per a corredors com per l'organització, ha resultat ser una de les millors, sinó la millor edició de les disputades fins la data. Així ho corroboraven amb unanimitat els participants quan arribaven a la línia de meta.


La naturalesa ha volgut regalar aquest any, potser el recorregut més bonic i també tècnic de totes les edicions que s'han disputat, amb la part alta de la cursa, per sobre dels 700 metres, amb gairebé un pam de neu. Els corredors han tingut l'ocasió de competir per un circuit en unes condicions gens habituals en les curses que es disputen a la nostra província. Llàstima que la boira hagi tapat les vistes al massís del Penyagolosa, el que li hagués afegit més bellesa al recorregut.

Calvo, vigent Campió Autonòmic de Curses de Muntanya i de Marató, i Javier Triguero, del C.A. Cuenca Dolomia, han imposat a partir del quilòmetre 2 un ritme de creuer que ningú més ha estat capaç de seguir. Aquest duet han fet la totalitat de la cursa junts. Finalment la victòria ha segut per a Calvo amb un temps de 1h57'53", entrant Triguero en el mateix segon. Tots dos han donat mostra de l'amistat que els uneix i del gran companyerisme i ambient que es respira en aquest esport. Ha completat el podi masculí l'atleta del C.A. Golfland Jesús Almela Agost, amb un temps de 1h59'56".

Pel que fa a les dones, la prova ha estat guanyada per Patricia Cabedo, del C.M. Mur i Castell-Tuga, amb un temps de 2h27'19".El podi l'han completat Silvia Sos, també del mateix club que Patricia, amb un temps de 2h28'55" i Noemí Bachero, del C.A. Golfland amb 2h31'10".

Cal destacar el nivell de la prova, tant en la categoria masculina com en la femenina.

En homes, cal destacar la presència de corredors, a més dels que han conformat el podi, de Juan Navarro, vigent campió de la Lliga Castelló Nord de Curses per Muntanya, Fernando Ruiz, Raimundo Defez o J. Àngel Ebrí, entre altres. La veritat és que avui era molt car entrar al top ten de la classificació final.

En fèmines cal destacar també la participació de Laia Cañes i Patricia Torres, que juntament amb les que han pujat podi, conformen un quintet d'elevat nivell.

605 participants entre corredors i caminants, eren els que hi havien inscrits. Però les condicions meteorològiques, han fet que un centenar llarg hagin decidit quedar-se a casa, i finalment uns 450 els que han pres la sortida a les 8 del matí, amb un fred propi d'Atzeneta en aquesta època de l'any, i més amb les condicions donades avui.

Com a novetat aquest any hi havia un canvi en la ubicació de la zona de meta, situada al pati de l'antic col.legi, amb una zona molt més àmplia i còmoda tant per a corredors com per a organitzadors, i que a més permet un muntatge molt més vistós.Els corredors han pogut gaudir en acabar la prova d'un reconfortant caldo i entrepà ben calents.

L'organització es sent molt satisfeta amb aquesta edició de la cursa, ja que les felicitacions expressades pels corredors, fan que tota la feina i les hores invertides tinguin una gran recompensa, que anima a seguir apostant per l'organització d'aquest tipus d’esdeveniments, tan necessaris per donar a conèixer un poble d'interior com Atzeneta.

La XI Pujada a la Nevera ha donat el tret de sortida a la III Lliga Castelló Nord-Premi Grup CRM Ruralcaixa-1ª Copa Diputació de Castelló, que aquest any comptarà amb 8 proves en el seu calendari. Els primers maillots de líders, se'ls pengen de moment Vicente Calvo i Patricia Cabedo. La pròxima cita de la lliga serà d'aquí a 3 mesos a la Vall d'Alba.

Club de Muntanya At-Zenet .

Text: Vicent Peris.

Fotos: Eladi Roca.

Clasificacions:

PUJADA A LA NEVERA

MARXA

4 comentaris:

  1. El canvi de meta ha sigut un encert, tot i que al final no ha plogut. I el caldo ha estat una idea sensacional, de veritat. Això és adaptar-se a les circumstàncies i respondre a les necessitats dels corredors. Enhorabona!!!

    ResponElimina
  2. La cursa ha sigut molt guapa el poder correr per damunt la neu ha estat una experiencia guapissima. Nomes em queda donar-vos l'enhorabona. Sou uns Craks !!!

    ResponElimina
  3. Fotos de la edición 2011 tomadas por mi mujer desde la casa rural El Magranar, último avituallamiento.
    picasaweb.google.com/jcarlosmenaivars/XIPUJADAALANEVERADATZENETA#
    Saludos,
    Carlos Mena

    ResponElimina
  4. Ximo, el canvi d'escenari estava previst ja des de feia temps, pensant que podia anar be, en cas de mal oratge....,

    Rocalaguela, gracies per les felicitacions, aixo es una alegria despres de tantes hores de feia i esforç eixes paraules fan que tinguem ganes per a fer la nevera de la dotzena.

    Kamax-carlos, gracias por las fotos, ya esta el enlace puesto..

    ResponElimina