diumenge, 28 de març del 2010

Rául García Castán guanya la X Pujada a la Nevera

Gran èxit de participació, en 550 inscrits per a aquesta cursa de muntanya organitzada per el Club de Muntanya At-Zenet, que en aquesta X edició es consolida com una de les curses més veteranes del calendari autonòmic. Destacar la presència de l’atleta Raúl García Castán, actual Campió d’Espanya i d’Europa de curses per muntanya, que ha fet bons els pronòstics i finalment s’ha proclamat vencedor de la prova.

Part dels 550 inscrits han pres part en la 2ª Marxa Popular, prova no competitiva de 13 km., que ha transcorregut pararel.la a la Pujada.

Tant corredors com marxadors, han gaudit d’un oratge inmillorable per a la pràctica esportiva per la muntanya. Com és habitual a Atzeneta en aquestes dates, a primera hora del matí teníem una temperatura per baix dels 5ºC, però a mesura que anava avançant el matí, el termòmetre ha anat pujant, i finalment l’oratge ha segut primaveral, lo que ha fet que molts acompanyants de corredors i aficionats s’hagen decidit a sortir al monte per a animar i fer fotos als corredors.

El ritme de l’eixida no ha segut tan ràpid com en l’edició anterior. S’ha format un grup de 5 corredors que han anat junts fins al quilòmetre 2, a partir del qual ha començat a estirar-se el grup. A partir d’ací s’ha posat a manar la cursa un grup format per 3 corredors, Raúl García Castán, Abdelilah Mjibar i Fernando Ruiz. Poc a poc els 2 primers han anat despenjant a Fernando. Finalment la partida s’ha decantat de part de l’atleta Raúl García del Running Team Trangoworld, que ha aconseguit la victòria, en un temps de 1:56:09. En segon lloc ha entrat l’atleta del 42 y Pico Abdelilah Mjibar en un temps de 1:58:51. I en tercer lloc i repetint la mateixa posició de l’any passat Fernando Ruiz, en un temps de 1:58:57.

En fèmines, la cursa ha estat més desigual. En primera posició ha entrat en un temps de 2:21:33 Loli Peñarrocha del C.M. Penya Mur i Castell, actual subcampiona de la Copa d’Espanya, que avui a més de guanyar la prova ha batut el rècord només per 3 segons. En segona posició i a molta distància ha entrat la veterana del C.M. At-Zeneta Paqui Saura en un temps de 2:38:12. I en tercera posició en un temps de 2:39:11 Olalla Mota de l’Amics del Clot.

Cal destacar que la X Pujada a la Nevera, ha segut la segona prova de la II Lliga de Curses de Muntanya Castelló Nord Premi Fundació Ruralcaixa, formada per les curses d’Atzeneta, Vall d’Alba, Benassal, Vistabella, Catí i Vilafranca i a la que enguany s’uneixen les de Morella i la Serra d’En Galceran. Els maillots de líders de la lliga se’ls han penjat Raúl García i Loli Peñarrocha.

També els més menuts han pogut gaudir durant tot el matí del parc multiaventura Saltapins, on han pogut passar per un pont de troncs, un pont tibetà o llançar-se en tirolina. S’han pogut sentir autèntics aventurers per unes hores.

Des de l’organització volem donar les gràcies tant a corredors com a marxadors, així com també a les persones que han ajudat en l’organització de la cursa, empreses i entitats públiques que en el seu esforç fan que events com aquest siguen possibles.

2 comentaris:

  1. Es la segona vegada que putxe a correr aquesta cursa...i tornaré...Vaig gaudir I MOLT de la cursa i del excel-lent ambient qu´es vixque a l´arribada...UN DEU...l´any que vé...JO TORNE!

    ResponElimina
  2. Gracias por todo, ¿dónde se pueden conseguir los diplomas?, allí se les acabó la tinta de la impresora y me comentaron que estarían on-line....

    ResponElimina